Waar zijn we nu bezig?

Overzicht werkzaamheden week 42 (18 - 22 oktober)

Module 2

Aanbrengen zand ter voorbelasting voor realisatie bruggen naar toekomstig stadsstrand. 

Module 3

Aanbrengen zand ter hoogte van Karperput. Demonteren van leidingen en overbrengen naar module 2.

Module 4

Aanbrengen zand op de buitendijkse werkbaan t.h.v. De Weel. Vanwege het aanbrengen van zand bij De Weel gaat de dijkweg de komende periode weer kort dicht voor al het verkeer: van woensdag 20-10 t/m vrijdag 22-10 (week 42) en van woensdag 10-11 t.m vrijdag 12-11 (week 45). Op onze website vindt u de omleidingsroute.

Module 5

Aanbrengen verticale drainage om ondergrond versneld steviger te laten worden.

Module 6

Ten noorden van zwembad Warder: aanbrengen eerste laag zand voor een tijdelijke weg aan de binnenzijde van de dijk. Ten zuiden van zwembad Warder: aanbrengen vacuumconsolidatie (pompen) in enkele secties voor sterkteontwikkeling van de dijk.

Module 7

Vacuumconsolidatie (pompen) in enkele secties voor sterkteontwikkeling van de dijk.

Module 13

Diverse grondwerkzaamheden ter hoogte van de loswal bij Europarcs.

Module 14

De damwanden voor fase 1 zijn aangebracht. De damwandstelling is inmiddels van het werk afgevoerd. Deze week brengen we de damwandankers aan. Het aanbrengen van de damwandankers zal gepaard gaan met enige geluidshinder.

Module 15

Aanbrengen van zand voor voorbelasting binnen- en buitendijks. Aanbrengen verticale drainage op de buitendijkse werkbaan. Aanbrengen van stenen aan de waterzijde van de werkbaan.
Vanwege de binnendijkse werkzaamheden is de dijk ter plaatse van het Kinselmeer 2,5 jaar afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Meer informatie over de afsluiting en de omleidingsroutes vindt u hier

Digitale nieuwsbrief

Lees het laatste nieuws over ons project in de digitale nieuwsbrief. In deze editie onder andere een uitgebreide projectupdate, fraaie dronebeelden van de dijkversterking, meten op afstand en plaatsen van damwanden.
De digitale nieuwsbrief van september 2021 lees je hier.

Printnieuwsbrief op de mat

Twee keer per jaar brengt de Alliantie op verzoek van de bewoners een papieren nieuwsbrief uit. De printnieuwsbrief wordt bij ruim 3.500 adressen langs de dijk tussen Hoorn en Amsterdam bezorgd. De digitale versie van de nieuwsbrief van juni 2021 lees je op onze website.

Waar komt u ons buiten tegen?

Op onderstaande kaart kunt u zien waar wij momenteel aan het werk zijn of in 2021 aan het werk gaan.