Zaterdag 18 juni 2022 is de Dag van de Bouw! Dé dag waarop bezoekers kunnen zien wat er allemaal achter de bouwhekken gebeurt van de mooiste bouw- en infraprojecten. In Hoorn opent de Alliantie Markermeerdijken haar bouwhekken tussen 10.00 en 14.00 uur voor bezoekers van de oeverdijk én het stadsstrand in aanleg. 

Oeverdijk en stadsstrand 
In Hoorn, naast de Schouwburg wordt er een oeverdijk gerealiseerd. Een oeverdijk is een nieuwe halfhoge dijk in het Markermeer die vóór de bestaande dijk wordt aangebracht. Het bijzondere van deze plek is, is dat de gemeente Hoorn deze dijkversterking als kans ziet om er een stadsstrand te realiseren. De bezoeker van de dag van de bouw heeft de unieke gelegenheid om als een van de eerste de oeverdijk in aanleg én het toekomstige strand te betreden. 
 
Van noord naar zuid 
Naast dat men veel te weten kan komen over hoe de versterking in Hoorn in z’n werk gaat, informeren wij ook over de andere stukken waar de dijk versterkt wordt. Denk hierbij aan de Markermeerdijken in Warder, Volendam, Katwoude, Uitdammerdijk, Uitdam… Het hele traject tussen Hoorn en Amsterdam. 
 

Activiteiten 
Er is voor zowel jong als oud veel te beleven op de oeverdijk; uniek kijkje op de bouwplaats waarbij de strekdammen in aanbouw van dichtbij bekeken kunnen worden, met een vers bakje koffie of ijsje in de hand kan het publiek langs de verschillende informatie kraampjes lopen en in gesprek gaan met onze dijkenexperts, de bouwers en gemeente Hoorn. Het materieel (machines) kan van dichtbij bekeken worden, kinderen kunnen erbij op de foto en voor de allerkleinsten is er een tof springkussen! Even uitrusten? Dat kan in een van de strandstoelen om de bezoeker alvast en voorproefje te geven van hoe het is om te luieren op het toekomstige stadsstrand. 

 
Bereikbaarheid 
Het bouwterrein ligt bij Schouwburg het Park, Westerdijk 4,1621 LE in Hoorn. Kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, lopend of op de fiets. Er is geen parkeergelegenheid op de bouwplaats, in en rond het centrum van Hoorn kunnen bezoekers parkeren.