Modules

Home > Markermeerdijken > Modules

Modules


De komende jaren versterkt de Alliantie de Markermeerdijken tussen Hoorn en Durgerdam. In het menu aan de linkerkant van deze pagina kunt u per module lezen hoe er versterkt gaat worden.

Waar zijn we nu bezig?

Overzicht werkzaamheden week 24 (14 - 18 juni 2021)

Werkzaamheden module 1

Op donderdag 1 april zijn we gestart met de versterkingswerkzaamheden in module 1. Aan de binnenzijde van de dijk is een hek geplaatst, waardoor het voetpad tussen Visserseiland en de Schouwburg wordt afgesloten. De afsluiting is voor de duur van zo'n drie maanden. Daarna is het voetpad voor een periode van een jaar weer toegankelijk voor voetgangers. Deze week brengen we op de werkbaan verticale drainage aan. Deze techniek zorgt ervoor dat de ondergrond sneller inklinkt. Ook beginnen we deze week met het opspuiten van de tweede zandlaag.

Werkzaamheden oeverdijk

Deze week brengen we op de oeverdijk in module 2 een sliblaag aan als antistuifmaatregel. Ook spuiten we zand op in module 3 (Grote Waal en De Hulk). Ten zuiden van de Galgenbocht wordt baksteenpuin, afkomstig van andere locaties op de dijk, in de oeverdijk verwerkt.

Werkzaamheden module 4

In module 4, De Kogen, brengen we ten zuiden van De Weel zand aan op de buitendijkse werkbaan. Vanwege de werkzaamheden is de dijkweg tijdelijk afgesloten. Ga voor meer informatie naar dit bericht.

Werkzaamheden module 6
Op de werkbaan brengen wij vanaf gemaal Warder in zuidelijke richting tijdelijke steenbekleding aan om tijdens de uitvoering de waterveiligheid te kunnen garanderen. In noordelijke richting wordt verticale drainage in de buitendijkse werkbaan aangebracht.

Werkzaamheden module 7
In module 7, Polder Zeevang, brengen we ter plaatse van de toekomstige dijk een geogrid aan als funderingswapening, en ter stabilisatie van de ondergrond. Hierop wordt een volgende laag zand voor de voorbelasting aangebracht.

Werkzaamheden module 15 

In module 15 (Uitdammerdijk) gaan we verder met het aanbrengen van verticale drainage of vacuümconsolidatie, ter versterking van de ondergrond.

Afsluiting Uitdammerdijk

Vanwege de binnendijkse werkzaamheden is de dijk ter plaatse van het Kinselmeer 2,5 jaar afgesloten voor al het doorgaand verkeer. De afsluiting is ingegaan op vrijdag 2 oktober. Meer informatie over de afsluiting en de omleidingsroutes vindt u hier

Werkzaamheden vanuit de lucht (video)

Nieuwsbrieven

Lees het laatste nieuws over ons project in de digitale nieuwsbrief. Met deze maand: projectupdate, een verhaal over verticale drainage, start werkzaamheden Etersheimerbraak en onderzoek bewoners en ondernemers. De online nieuwsbrief van mei lees je hier.

Tweemaal per jaar krijgen alle mensen die langs de dijk wonen een nieuwsbrief in de bus. De pdf-versie van de Nieuwsbrief Versterking Markermeerdijken leest u hier.

Waar komt u ons buiten tegen?

Op onderstaande kaart kunt u zien waar wij momenteel aan het werk zijn of in 2021 aan het werk gaan.