Waar komt u ons buiten tegen? (week 45)

Home > Markermeerdijken > Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel > Waar komt u ons buiten tegen? (week 45)

Waar komt u ons buiten tegen? (week 45)

RSS
Dit item is verlopen op 10-11-2019.

In week 45 is de Alliantie in de modules 2 en 3 bezig met het opspuiten van de oeverdijk en de strekdammen. In module 15 (Uitdammerdijk) zijn wij sinds enkele weken bezig met het opspuiten van een buitendijkse werkbaan.

Opspuiten oeverdijk en strekdammen module 2/3

In week 45 is de Alliantie in Hoorn tussen de Schouwburg en de Galgenbocht bezig met het opspuiten van de oeverdijk en de strekdammen. Hieronder vind je een film over de start van de werkzaamheden. Foto's van de werkzaamheden vind je op onze fotogalerij.

Buitendijkse werkbaan module 15

In module 15 (Uitdammerdijk) zijn wij sinds enkele weken bezig met het opspuiten van een buitendijkse werkbaan tot 1,70 meter onder NAP. Aankomende week gaan we in tussen de dijkpalen 81 en 83 verder met het sproeien van de eerste 0,50 meter van de werkbaan. Zodra dit klaar is, gaan we verder vanaf dijkpaal 86 richting het zuiden. Hiervoor gebruiken we het kraanschip de Aquila en het losponton de MP44. Alle werkzaamheden gebeuren vanaf het water en zijn omkeerbaar. Dit filmpje maakt duidelijk hoe de dijk in deze module versterkt wordt.

Aanbrengen damwand bij loswal 10

Het bedrijf Van ’t Hek brengt in opdracht van de Alliantie een damwand aan bij loswal 10 (module 15). Dit gebeurt vanaf een ponton in het water.