Waar komt u ons buiten tegen? (week 33)

Home > Markermeerdijken > Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel > Waar komt u ons buiten tegen? (week 33)

Waar komt u ons buiten tegen? (week 33)

RSS
Dit item is verlopen op 12-10-2019.

Wekelijks schouwen medewerkers van de Alliantie langs de dijk waar we aan het werk zijn of zijn geweest. In de schouwronde van week 32 (5-9 augustus) is een groot stuk veen gesignaleerd nabij loswal 10. Ook zijn er kleine stukken veen gesignaleerd in het gebied rond de Uitdammerdijk, ter hoogte van het Kinselmeer en Europarcs.

De kleinere stukken veen zijn in twee dagen opgeruimd. Dit doen we met een kraanschip die de veenbrokken oppikt en overslaat in een beunbak die het naar de Marker Wadden afvoert. Er zijn ongeveer twee weken nodig om het grote stuk veen op te ruimen. We starten hiermee na de bouwvak (vanaf 19 augustus) en brengen ook dit veen naar de Marker Wadden. Tot die tijd houden we het veen zo veel mogelijk op zijn plaats met houten palen. Dit voorkomt afdrijven naar het open water van het Markermeer. We houden voortdurend in de gaten of het veen op zijn plek blijft of dat aanvullende werkzaamheden nodig zijn om verspreiding te voorkomen.

Tijdens de bouwvak werken we alleen buiten in het geval van calamiteiten. Na de bouwvak worden ook werkzaamheden aan vaargeulen en loswallen weer hervat.

Drijvend veen is niet gevaarlijk voor mensen of voor de dijk. Het is wel raadzaam om op te passen met een boot en er niet te dicht langs te varen. Mocht u toch nog veen signaleren in het gebied, neem dan contact met ons op.