Symposium in Hoorn over leven onder zeeniveau

Home > Markermeerdijken > Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel > Symposium in Hoorn over leven onder zeeniveau

Symposium in Hoorn over leven onder zeeniveau

RSS
Dit item is verlopen op 01-05-2020.

Het symposium 'Hoorn onder water?' - De kracht van water verbeeld' is op zondag 24 november in Cinema Oostereiland. De Alliantie verzorgt een presentatie over de aanleg van de oeverdijk bij Hoorn die begin oktober van start is gegaan.

Het symposium in Cinema Oostereiland belooft een spannende middag te worden, met bijzondere schilder- en filmkunst en boeiende presentaties over leven onder zeeniveau en de rol van water in ons leven. Verleden, heden en toekomst worden behandeld: zeventiende-eeuwse pronkstukken uit het Rijksmuseum die de strijd van Hoorn tegen het water verbeelden (verleden), een presentatie over de dijkversterking in Hoorn die onlangs van start is gegaan (heden) en een filmisch toekomstscenario van Hoorn in het jaar 2200 (toekomst).

Kaarten bestellen

Wilt u het symposium bijwonen? Ga dan naar www.cinemaoostereiland.nl om kaarten te bestellen (12,50 per stuk). Vrienden van het Westfries Museum en Cinema Oostereiland betalen slechts 10 euro. Telefonisch reserveren kan dagelijks tussen 10 en 12 uur: 0229-232296.

De deuren van Cinema Oostereiland zijn geopend om 13.30 uur. Om 14.00 wordt het symposium geopend door Margret Wagenaar, directeur van Cinema Oostereiland. Na de presentaties over verleden, heden en toekomst is er een forumdiscussie onder leiding van gespreksleider Henk Tameling. De middag wordt afgesloten om 17 uur met een nagesprek in de foyer. Meer informatie vindt u op de website van Cinema Oostereiland.