Minister bezoekt oeverdijk Hoorn

Home > Markermeerdijken > Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel > Minister bezoekt oeverdijk Hoorn

Minister bezoekt oeverdijk Hoorn

RSS

Maandag 6 juli bracht minister Cora van Nieuwenhuizen een bezoek aan de Alliantie. Op uitnodiging van Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland kwam de minister op werkbezoek in Hoorn waar we op dit moment werken aan de aanleg van de oeverdijk. De minister en Maxime Verhagen werden ontvangen door loco-dijkgraaf Rob Veenman van het hoogheemraadschap en alliantiemanager Reijer Baas. Arjen Los, projectdirecteur van de uitvoering van de Alliantie gaf de genodigden buiten een toelichting op werk aan de oeverdijk.

Het werkbezoek aan de uitvoering van de dijkversterking vond plaats in het kader van de ‘doorbouwers’ campagne van Bouwend Nederland. Een campagne om aandacht te vragen voor het belang van veilig en verantwoord blijven doorbouwen in unieke tijd zoals deze. Voor Nederland en voor ons allemaal, met genoeg afstand, zorg en voor elkaar.

Arjen Los: “Het belangrijkste doel is dat we de mensen achter deze dijk blijven beschermen. Dat we dat moeten doen onder omstandigheden die het complex maken zoals hier, waar we een dijk bouwen op veen, dan kunnen wij niet alleen als Alliantie maar ook als Hollandse dijkenbouwers trots zijn. Wat ik geweldig vind, is dat we in deze tijd waar we te maken hebben met PFAS, Stikstof en Corona het voor elkaar krijgen om door te bouwen. Een Alliantie vorm zoals we hier hebben, draagt daar gigantisch aan bij. En, ook belangrijk, met het doorbouwen voorkomen we ook onnodige maatschappelijke kosten door vertragingen”

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland: “Infrabedrijven maken de Markermeerdijken weer veilig om 1,2 miljoen Noord-Hollanders te beschermen tegen overstromingen. Ik roep de minister en lagere overheden dan ook op om juist in tijden van corona en stikstof investeringen in infra op peil te houden en projecten naar voren te halen. De bouwsector is immers de locomotief die de hele Nederlandse economische trein weer kan laten rijden.”

Kijk voor meer informatie over de doorbouwers campagne van Bouwend Nederland op https://www.debouwmaakthet.nl/doorbouwers