Medewerkers reddingsstations te gast bij Alliantie

Home > Markermeerdijken > Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel > Medewerkers reddingsstations te gast bij Alliantie

Medewerkers reddingsstations te gast bij Alliantie

RSS
Dit item is verlopen op 03-01-2020.

Veertig medewerkers van de reddingsstations in Marken, Huizen, Lelystad, Warder en Hoorn waren woensdag 1 mei te gast op het projectkantoor van de Alliantie in Katwoude. Diverse KNRM'ers waren met de reddingsboot naar Katwoude gekomen (foto).

Medewerkers van de Alliantie informeerden de reddingsmensen uitgebreid over de werkzaamheden van de Alliantie, het calamiteitenplan en de scenario's waarbij de inzet van de reddingsstations wordt verwacht. Hierna gingen de schippers van de reddingsboten in overleg en bezocht de rest van de reddingsbrigades de Expo.

De Alliantie probeert het werk zo veilig mogelijk te doen, maar incidenten op en aan het water zijn niet uit te sluiten. Zo kunnen er aanvaringen ontstaan, boten stranden en personen overboord slaan. In deze gevallen is een goede afstemming van de verschillende reddingsstations op het Markermeer van groot belang. Tijdens de bijeenkomst is lang gesproken over locatiebepaling bij een incident en hoe brandweer en ambulance de locaties snel kunnen vinden. Ook is gesproken over een gezamenlijke oefening. Dit idee wordt verder uitgewerkt.