Informatiebijeenkomst in gemaal Westerkogge

Home > Markermeerdijken > Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel > Informatiebijeenkomst in gemaal Westerkogge

Informatiebijeenkomst in gemaal Westerkogge

RSS

In april starten werkzaamheden bij gemaal Westerkogge in Scharwoude. Om mensen te informeren over de geplande werkzaamheden, organiseerde de Alliantie donderdagavond een informatiebijeenkomst voor bewoners en geïnteresseerden over wat er precies gaat gebeuren. De avond is bezocht door 35 omwonenden.

Bij het gemaal realiseert de Alliantie een nieuwe inlaatconstructie. De huidige inlaatfunctie nabij het voormalige gemaal wordt verplaatst naar het bestaande gemaal. De inlaat vormt een upgrade, omdat het de mogelijkheid biedt om de pompcapaciteit te vergroten. Ook heeft de nieuwe locatie voordelen qua beheer en onderhoud (alles op 1 plek) en vanuit het ontwerp heeft het de voorkeur om de oeverdijk (de versterkingsoplossing in module 3, Grote Waal en De Hulk) zo min mogelijk te onderbreken.

Informatie

Voor diverse inwoners van Scharwoude was het de eerste keer dat zij het karakteristieke gemaal van binnen konden bekijken. De beheerder van het gemaal was aanwezig om bezoekers rond te leiden. Tijdens de bijeenkomst konden de bezoekers informatie ophalen en vragen stellen aan Alliantie-medewerkers over de werkzaamheden, planning en te nemen maatregelen ten behoeve van bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie. Tijdens het werk wordt de dijkweg eerst half en daarna helemaal afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Een kaart met de omleidingsroute vindt u onder dit bericht.

Werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden bij het gemaal zijn 9 maart van start gegaan. De uitvoerende werkzaamheden bij gemaal Westerkogge starten naar verwachting medio april 2020 en duren tot oktober. De bewoners worden per brief over de start van de uitvoerende werkzaamheden geïnformeerd. Een wekelijks overzicht van de werkzaamheden vindt u op onze website www.markermeerdijken.nl