Foto-expositie hoog water in projectkantoor

Home > Markermeerdijken > Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel > Foto-expositie hoog water in projectkantoor

Foto-expositie hoog water in projectkantoor

RSS
Dit item is verlopen op 12-07-2019.

Begin van het jaar zorgde de enorme hoeveelheid regen in combinatie met de grote aanvoer vanaf de IJssel voor een zeer hoog waterpeil in het Markermeer. Fotograaf Marcel Rob legde het uitzonderlijk hoge waterpeil vast. De reportage is komende periode te bekijken in het projectkantoor van de Alliantie Markermeerdijken in Katwoude.

Begin van het jaar zorgde de enorme hoeveelheid regen in combinatie met de grote aanvoer vanaf de IJssel voor een zeer hoog waterpeil in het Markermeer. De harde oosten- en noordoosten wind stuwde het water verder op, wat leidde tot ondergelopen voorlanden. langs de Markermeerdijken. Dat zorgde voor veel overlast  en extra werk. Fotograaf Marcel Rob uit Oostwoud legde het uitzonderlijk hoge waterpeil op verschillende plakken langs de Markermeerdijken vast. De reportage geeft een indrukwekkende beeld van het oprukkende water langs de dijk. De reportage is komende periode te bekijken in het projectkantoor van de Alliantie Markermeerdijken in Katwoude.

Gevolgen van het hoog water
In Warder stonden het zwembad en het reddingsstation blank. De camping in Edam liep helemaal onder water. Ook de watersportvereniging Schardam was lastig bereikbaar: het buitendijkse pad naar de steiger van de haven stond goeddeels blank. Aangerukte zandzakken langs de kade in Monnickendam beschermden de huizen aan de binnenhaven uit voorzorg tegen het wassende water.

Fotograaf Marcel Rob: 'schrijven met licht'
Marcel Rob (1958) uit Oostwoud werkt sinds 1986 als zelfstandig fotograaf. Hij is al dertig jaar verbonden aan het Noordhollands Dagblad, waar hij de meest uiteenlopende persfotografie verzorgt. Daarnaast werkt Marcel Rob voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers.

Marcel Rob fotografeert eerlijk en puur. Je krijgt wat je ziet. Fotograferen betekent ‘schrijven met licht’ en door creatief met het licht om te gaan komt hij op die manier tot het beste resultaat.

Komen kijken?
De foto-expositie is te bewonderen in het projectkantoor van de Alliantie Markermeerdijken aan de Hoogedijk 1D in Katwoude. Het kantoor is geopend op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.