EXPO Dijk in Uitvoering geopend

Home > Markermeerdijken > Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel > EXPO Dijk in Uitvoering geopend

EXPO Dijk in Uitvoering geopend

RSS
Dit item is verlopen op 12-07-2019.

Wat komt er kijken bij een dijkversterking? Welke belangen spelen een rol? Hoe bouw je een dijk op slappe grond?  Op deze en nog veel meer vragen geeft de EXPO Dijk in Uitvoering antwoord. Dinsdag 2 oktober openden hoogheemraad Kees Stam en burgemeester van Waterland Luzette Kroon het informatiecentrum van de Markermeerdijken.

Maak een ballonvaart

In de EXPO kun je een ballonvaart maken over de 33 kilometer te versterken dijken van Hoorn tot Amsterdam. Met een Virtual Reality-bril in de levensgrote luchtballon vaar je bijvoorbeeld over het stadstrand in Hoorn, de dijken van Zeevang of het Noordeinde van Volendam. Met één druk op de knop verandert het uitzicht van de huidige naar de toekomstige situatie met de versterkte dijken. Luzette Kroon: "De VR-luchtballon is een mooie, innovatieve manier om bewoners een kijkje te geven in de toekomst. Het biedt je de mogelijkheid om veranderingen in je eigen omgeving zo echt mogelijk te ervaren in 3D. Ik heb het al mogen testen en het is even wennen zo hoog in de lucht, maar wel een bijzondere ervaring."

Bezoek de EXPO

De EXPO over de dijkversterking is gehuisvest ons projectkantoor aan de Hoogedijk 1d in Katwoude. Tot aan de start van uitvoering is de EXPO open voor bezoekers op woensdag en vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Groepen kunnen een afspraak maken door een e-mail te sturen naar Expo@markermeerdijken.nl.