'Als de dijken breken'

'Als de dijken breken'

RSS
Dit item is verlopen op 12-07-2019.

Kijk vanaf zaterdagavond 5 november op NPO1 naar 6-delige dramaserie ‘Als de dijken breken’ en doe mee met de actie #zohoog.

De serie is tot stand gekomen door samenwerking van Ons Water met de EO en de filmproducent. Het doel is om waterbewustzijn te verhogen onder het algemeen publiek. Er zijn filmpjes opgenomen met twee acteurs uit de serie; Gijs Scholten van Aschat en Susan Visser. Zij vertellen over hun rol in de serie en over wat het voor hen zou betekenen als ons water stijgt. Deze filmpjes worden gebruikt in een social media campagne rondom de serie met de #zohoog en actief getwitterd door betrokken partijen als Ruimte voor de Rivier, Rijkswaterstaat en Ons Water. Met deze actie probeert de organisatie zoveel mogelijk mensen te activeren om uit te rekenen hoe hoog het water bij hen kan komen en dit met een blauwe lijn op hun huis te visualiseren.

Week van Ons Water
Tijdens de Week van Ons Water – 12 tot en met 19 oktober – is gestart met deze #zohoog campagne die doorloopt tot begin december, zolang als de TV-serie loopt. Ook filmpjes van een bewoonster van Marken, Trijn Visser, die meedeed met de grootschalige evacuatieoefening op Marken op 2 en 3 november, weervrouw Helga van Leur, watergezant Henk Ovink en Taco Dibbits, directeur Rijksmuseum hebben een rol. Allen vertellen zij vanuit hun eigen invalshoek iets over ‘als ons water stijgt’. De hele trailer is ook via de website van Ons Water te zien.

Crisisoefening Waterwolf
Op woensdag 2 en donderdag 3 november 2016 vond er een grootschalige crisisoefening plaats op Marken. Om goed voorbereid te zijn op een eventuele overstroming oefenden de crisispartners, Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Defensie en de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland samen met de bewoners dit najaar op Marken. Lees hierover meer in het nieuwsbericht van het hoogheemraadschap.

Melanie Schultz bij RTL Late Night
Maandagavond zat minister Schultz van Haegen bij RTL Late Night samen met hoofdrolspeler Gijs Scholten van Aschat, kijk hier de uitzending terug.

Twitter ook mee met #zohoog!