Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel

Home > Markermeerdijken > Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel

Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel

RSS

Woont u in de buurt van de Markermeerdijken tussen Amsterdam en Hoorn? Of bent u op een andere manier betrokken bij dit gebied? Via deze nieuwspagina blijft u op de hoogte van actuele ontwikkelingen rondom de dijkversterking. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief die wij geregeld verzenden naar abonnees.

Abonneren op de digitale nieuwsbrief 

Of vindt u het interessant om mee te denken? Meld u aan voor het Dijkenpanel: Aanmelden 

U krijgt dan één of meerdere keren per jaar een vragenlijst voorgelegd. Het invullen ervan duurt ongeveer tien minuten. U kunt zich op elk moment aanmelden voor het Dijkenpanel.

 • Maatregelen met betrekking tot coronavirus

  De Alliantie Markermeerdijken houdt de maatregelen die moeten leiden tot indammen van het coronavirus nauwlettend in de gaten. We houden ons zowel op het projectkantoor als bij de werkzaamheden buiten aan de richtlijnen van het RIVM. Onze werkzaamheden buiten gaan vooralsnog door. Alleen het personeel dat strikt noodzakelijk is voor de continuïteit op de bouwplaats en de schepen, is op locatie aanwezig. 

 • Nieuwsbrief maart 2020

  nieuwsbrief maart 2020

  Lees het laatste nieuws over het project in de digitale nieuwsbrief. Met deze maand; speciale aandacht voor de maatregelen die de Alliantie Markermeerdijken neemt in de strijd tegen het coronavirus, een uitgebreide projectupdate, bewoners module 7 Polder Zeevang geïnformeerd over het dijkontwerp, een video over de dijkdoorbraak bij Scharwoude in 1675, een verslag van de bijeenkomst over de werkzaamheden bij gemaal Westerkogge en ten slotte kunt u lezen hoe hond Nola de oeverdijk broedvrij houdt. Lees hier de nieuwsbrief van maart 2020...

 • Voorbereidende raadsvergadering gemeente Waterland

  Donderdagavond 12 maart was de Alliantie uitgenodigd door gemeente Waterland om een toelichting te geven op de dijkversterking en om toelichtende vragen van raadsleden te beantwoorden. Ook bewoners van Uitdam waren uitgenodigd als vertegenwoordiging van de stichting Zuyderzeedijk en de IJsselmeervereniging, en de parkmanager van Europarcs Uitdam.

 • Uitspraak Raad van State uitgesteld

  Op 29 en 30 oktober 2019 diende de bodemprocedure bij de Raad van State, waar de beroepen van acht partijen tegen de aanpak van de dijkversterking zijn behandeld. De Raad van State neemt over het algemeen een termijn van 6 weken in acht voor een uitspraak.

 • Informatiemarkt Polder Zeevang 25-02

  Dinsdagavond 25 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur houdt de Alliantie Markermeerdijken een informatiemarkt over de dijkversterking in module 7, Polder Zeevang. Module 7 is 5 kilometer lang en loopt van het dorpje Warder tot aan Fort Edam.

 • Nieuwsbrief februari 2020

  Lees het laatste nieuws over het project in de digitale nieuwsbrief. Met deze maand een uitgebreide projectupdate, interessante ideeën scholieren voor blusdam in Hoorn, een filmpje over de stormvloed van 1775 in Edam en SPS Heicombinatie als Partner van de Alliantie. Lees hier de nieuwsbrief van februari.

 • Nieuwsbrief januari 2020

  Lees het laatste nieuws over het project in de digitale nieuwsbrief. Met deze maand o.a. een uitgebreide update over ons project, een interview met een lid van de bouwklankbordgroep in Hoorn, 17e-eeuwse Zweedse palen op de bodem in Uitdam, een portret van onze realisatiemanager deelgebied Zuid en een verslag van de Grote Waal Wijkbijeenkomst. Lees hier de digitale nieuwsbrief van januari.

 • Nieuwsbrief december 2019

  Lees het laatste nieuws over het project in de digitale nieuwsbrief. Met deze maand o.a. een uitgebreide update over ons project, steenbekleding op de dijk, een video over het werk in Uitdammerdijk, Partner van de Alliantie en de blusdam in Hoorn als studieobject.  Lees hier de digitale nieuwsbrief van december.

 • Projectkantoor tijdens feestdagen gesloten

  Het projectkantoor van de Alliantie Markermeerdijken in Katwoude is van dinsdag 24 december 17.00 tot en met woensdag 1 januari. Heeft u tijdens de feestdagen een vraag of wilt u iets melden, vult u dan het contactformulier in. Calamiteiten kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week bij ons melden via telefoonnummer 0800-1430

 • Nieuwsbrief november 2019

  Nieuwsbrief november 2019

  Lees het laatste nieuws over het project in de digitale nieuwsbrief. Met deze maand o.a. nieuws over de werkzaamheden bij de Uitdammerdijk en bij Hoorn, een artikel over de Raad van State zitting, een video van NH Nieuws over de opgravingen bij Etersheim en een stuk over het monument bij Schardam.  Lees hier de digitale nieuwsbrief van november.

 • Nieuwsbrief deze week op de mat

  Op verzoek van bewoners ontvangt iedereen langs de dijk medio oktober een nieuwsbrief op de mat. In de tweede Nieuwsbrief Versterking Markermeerdijken van 2019 besteden wij onder andere aandacht drukbezochte informatiebijeenkomsten, buitenlands bezoek, informatievideo's, steenbekleding, archeologisch onderzoek in Etersheim en de start van de aanleg van de oeverdijk.

 • Nieuwsbrief oktober 2019

  nieuwsbrief oktober 2019

  Lees het laatste nieuws over het project in de digitale nieuwsbrief. Met deze maand nieuws over de start van de werkzaamheden, een video over het opspuiten van de oeverdijk en de overstroming bij Monnickendam in 1916 en over de bijzondere vondsten bij archeologisch onderzoek Etersheim en Uitdam. Lees hier de digitale nieuwsbrief van oktober.

 • Inloopspreekuren aanleg oeverdijk

  De Alliantie is op woensdag 9 oktober gestart met tweewekelijkse inloopspreekuren in het Wijklab in Winkelcentrum Grote Beer in Hoorn. Tussen 16.00 en 18.00 kunnen bewoners bij ons terecht met vragen over de aanleg van de oeverdijk in modules 2 en 3.

 • Dijkbewoners ontvangen gegevens meetboutjes

  Deze week ontvangen eigenaren van een pand met meetboutjes, een inlogcode om de meetgegevens online in te zien.

 • Waar komt u ons buiten tegen (week 13)

  De Alliantie Markermeerdijken houdt de maatregelen die moeten leiden tot indammen van het coronavirus nauwlettend in de gaten. We houden ons zowel op het projectkantoor als bij de werkzaamheden buiten aan de richtlijnen van het RIVM. Onze werkzaamheden buiten gaan vooralsnog door. Alleen het personeel dat strikt noodzakelijk is voor de continuïteit op de bouwplaats en de schepen, is op locatie aanwezig. 
   

 • Informatiebijeenkomst in gemaal Westerkogge

  In april starten werkzaamheden bij gemaal Westerkogge in Scharwoude. Om mensen te informeren over de geplande werkzaamheden, organiseerde de Alliantie donderdagavond een informatiebijeenkomst voor bewoners en geïnteresseerden over wat er precies gaat gebeuren. De avond is bezocht door 35 omwonenden.

 • Bewoners module 7 geïnformeerd over dijkontwerp

  Op dinsdagavond 25 februari presenteerde de Alliantie het dijkversterkingsontwerp van module 7, Polder Zeevang, aan de bewoners en andere belangstellenden. De dijk voldoet op de meeste plekken niet meer aan de veiligheidseisen en moet versterkt worden.

 • Bijeenkomst gemaal Westerkogge donderdag 12 maart

  Op donderdag 12 maart tussen houdt de Alliantie tussen 18.30 en 20.30 uur een inloop informatiebijeenkomst in gemaal Westerkogge in Scharwoude over de start van de werkzaamheden bij het gemaal.

 • Alliantie praat gemeenteraad Waterland bij

  De gemeenteraad van Waterland is op maandag 27 januari bijgepraat over de dijkversterking. Alliantiemanager Reijer Baas en omgevingsmanager Bas van den Heuvel informeerden de raadsleden, wethouder en burgemeester in ons projectkantoor onder andere over de voorbereidende werkzaamheden, de wijze waarop de dijk in Waterland versterkt gaat worden en de noodzakelijke wegafsluitingen en omleidingen.

 • Alliantie informeert Hoornse wijk Grote Waal

  De Alliantie Markermeerdijken doet op woensdag 22 januari mee aan de Grote Waal Wijkbijeenkomst. De informatieve avond, waarop tal van initiatieven, verenigingen en instanties zich presenteren aan de bewoners van de wijk, is van 20.00 tot 21.30 uur in winkelcentrum Grote Beer in Hoorn.

 • Welke steenbekleding komt op de dijk?

  Hoe de dijk er na de versterking uitziet, wordt mede bepaald door de bekleding. Om de Markermeerdijken weer veilig te maken, is nieuwe steenbekleding nodig. Ter verfraaiing hergebruiken we op een aantal plaatsen langs de dijk ook historische steenbekleding.

 • Alliantie presenteert zich op symposium in Hoorn

  De Alliantie verzorgde op zondag 24 november een presentatie op het symposium 'Hoorn onder water?'. Op het uitverkochte symposium in Cinema Oostereiland werden verleden, heden en toekomst van leven onder zeeniveau behandeld. Wat tonen de schilderachtige weergaven uit het verleden ons? Hoe gaan we om met zeespiegelstijgingen anno 2019? Voeren de hoge golven ons naar een totaal andere toekomst?

 • Symposium in Hoorn over leven onder zeeniveau

  Het symposium 'Hoorn onder water?' - De kracht van water verbeeld' is op zondag 24 november in Cinema Oostereiland. De Alliantie verzorgt een presentatie over de aanleg van de oeverdijk bij Hoorn die begin oktober van start is gegaan.

 • Start aanleg oeverdijk in beeld (video)

  De Alliantie Markermeerdijken is bij Hoorn begonnen met de aanleg van de oeverdijk. OutSight Media uit Hoorn heeft op verzoek van de Alliantie een filmpje gemaakt over de start van de werkzaamheden. Realisatiemanager Robert van 't Riet legt in de video uit wat er allemaal komt kijken bij het opspuiten van de oeverdijk. Het werk op het water is door middel van een drone fraai in beeld gebracht.

 • Alliantie gestart met aanleg oeverdijk

  De Alliantie Markermeerdijken is op maandag 7 oktober ter hoogte van Schouwburg Het Park in Hoorn gestart met de aanleg van de oeverdijk. De aanleg duurt ongeveer 2,5 jaar. Voor de oeverdijk is in totaal 3 miljoen kuub zand nodig. Dat is bijna een Johan Cruijff Arena vol met zand.

 • Toegankelijkheid recreatievoorzieningen aanleg oeverdijk

  De Alliantie Markermeerdijken is medio september gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de oeverdijk bij Hoorn en Scharwoude. Het opspuiten van de oeverdijk is begin oktober gestart. De werkzaamheden worden vanaf het water verricht. Hierdoor wordt de overlast voor de omgeving beperkt. De werkzaamheden hebben wel invloed op de bereikbaarheid en toegankelijkheid van recreatievoorzieningen.

Archief