Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel

Home > Markermeerdijken > Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel

Actueel - Nieuwsbrief - Dijkenpanel

RSS

Woont u in de buurt van de Markermeerdijken tussen Amsterdam en Hoorn? Of bent u op een andere manier betrokken bij dit gebied? Via deze nieuwspagina blijft u op de hoogte van actuele ontwikkelingen rondom de dijkversterking. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief die wij geregeld verzenden naar abonnees.

Abonneren op de digitale nieuwsbrief 

Of vindt u het interessant om mee te denken? Meld u aan voor het Dijkenpanel: Aanmelden 

U krijgt dan één of meerdere keren per jaar een vragenlijst voorgelegd. Het invullen ervan duurt ongeveer tien minuten. U kunt zich op elk moment aanmelden voor het Dijkenpanel.

 • Alliantie informeert Hoornse wijk Grote Waal

  De Alliantie Markermeerdijken doet op woensdag 22 januari mee aan de Grote Waal Wijkbijeenkomst. De informatieve avond, waarop tal van initiatieven, verenigingen en instanties zich presenteren aan de bewoners van de wijk, is van 20.00 tot 21.30 uur in winkelcentrum Grote Beer in Hoorn.

 • Nieuwsbrief december 2019

  Lees het laatste nieuws over het project in de digitale nieuwsbrief. Met deze maand o.a. een uitgebreide update over ons project, steenbekleding op de dijk, een video over het werk in Uitdammerdijk, Partner van de Alliantie en de blusdam in Hoorn als studieobject.  Lees hier de digitale nieuwsbrief van december.

 • Projectkantoor tijdens feestdagen gesloten

  Het projectkantoor van de Alliantie Markermeerdijken in Katwoude is van dinsdag 24 december 17.00 tot en met woensdag 1 januari. Heeft u tijdens de feestdagen een vraag of wilt u iets melden, vult u dan het contactformulier in. Calamiteiten kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week bij ons melden via telefoonnummer 0800-1430

 • Nieuwsbrief november 2019

  Nieuwsbrief november 2019

  Lees het laatste nieuws over het project in de digitale nieuwsbrief. Met deze maand o.a. nieuws over de werkzaamheden bij de Uitdammerdijk en bij Hoorn, een artikel over de Raad van State zitting, een video van NH Nieuws over de opgravingen bij Etersheim en een stuk over het monument bij Schardam.  Lees hier de digitale nieuwsbrief van november.

 • Nieuwsbrief deze week op de mat

  Op verzoek van bewoners ontvangt iedereen langs de dijk medio oktober een nieuwsbrief op de mat. In de tweede Nieuwsbrief Versterking Markermeerdijken van 2019 besteden wij onder andere aandacht drukbezochte informatiebijeenkomsten, buitenlands bezoek, informatievideo's, steenbekleding, archeologisch onderzoek in Etersheim en de start van de aanleg van de oeverdijk.

 • Nieuwsbrief oktober 2019

  nieuwsbrief oktober 2019

  Lees het laatste nieuws over het project in de digitale nieuwsbrief. Met deze maand nieuws over de start van de werkzaamheden, een video over het opspuiten van de oeverdijk en de overstroming bij Monnickendam in 1916 en over de bijzondere vondsten bij archeologisch onderzoek Etersheim en Uitdam. Lees hier de digitale nieuwsbrief van oktober.

 • Inloopspreekuren aanleg oeverdijk

  De Alliantie is op woensdag 9 oktober gestart met tweewekelijkse inloopspreekuren in het Wijklab in Winkelcentrum Grote Beer in Hoorn. Tussen 16.00 en 18.00 kunnen bewoners bij ons terecht met vragen over de aanleg van de oeverdijk in modules 2 en 3.

 • Waar komt u ons buiten tegen? (week 3)

  In week 3 (13-17 januari) is de Alliantie op tal van locaties aan de dijk aan het werk. In module 3 (Grote Waal en De Hulk) wordt zand opgespoten voor de aanleg van de oeverdijk, in module 7 (Polder Zeevang) wordt vanaf deze week gewerkt aan de realisatie van loswal 4. Ook in module 15 (Uitdammerdijk) worden vanaf het water voorbereidende werkzaamheden gedaan.

 • Welke steenbekleding komt op de dijk?

  Hoe de dijk er na de versterking uitziet, wordt mede bepaald door de bekleding. Om de Markermeerdijken weer veilig te maken, is nieuwe steenbekleding nodig. Ter verfraaiing hergebruiken we op een aantal plaatsen langs de dijk ook historische steenbekleding.

 • Alliantie presenteert zich op symposium in Hoorn

  De Alliantie verzorgde op zondag 24 november een presentatie op het symposium 'Hoorn onder water?'. Op het uitverkochte symposium in Cinema Oostereiland werden verleden, heden en toekomst van leven onder zeeniveau behandeld. Wat tonen de schilderachtige weergaven uit het verleden ons? Hoe gaan we om met zeespiegelstijgingen anno 2019? Voeren de hoge golven ons naar een totaal andere toekomst?

 • Symposium in Hoorn over leven onder zeeniveau

  Het symposium 'Hoorn onder water?' - De kracht van water verbeeld' is op zondag 24 november in Cinema Oostereiland. De Alliantie verzorgt een presentatie over de aanleg van de oeverdijk bij Hoorn die begin oktober van start is gegaan.

 • Start aanleg oeverdijk in beeld (video)

  De Alliantie Markermeerdijken is bij Hoorn begonnen met de aanleg van de oeverdijk. OutSight Media uit Hoorn heeft op verzoek van de Alliantie een filmpje gemaakt over de start van de werkzaamheden. Realisatiemanager Robert van 't Riet legt in de video uit wat er allemaal komt kijken bij het opspuiten van de oeverdijk. Het werk op het water is door middel van een drone fraai in beeld gebracht.

 • Alliantie gestart met aanleg oeverdijk

  De Alliantie Markermeerdijken is op maandag 7 oktober ter hoogte van Schouwburg Het Park in Hoorn gestart met de aanleg van de oeverdijk. De aanleg duurt ongeveer 2,5 jaar. Voor de oeverdijk is in totaal 3 miljoen kuub zand nodig. Dat is bijna een Johan Cruijff Arena vol met zand.

 • Toegankelijkheid recreatievoorzieningen aanleg oeverdijk

  De Alliantie Markermeerdijken is medio september gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de oeverdijk bij Hoorn en Scharwoude. Het opspuiten van de oeverdijk is begin oktober gestart. De werkzaamheden worden vanaf het water verricht. Hierdoor wordt de overlast voor de omgeving beperkt. De werkzaamheden hebben wel invloed op de bereikbaarheid en toegankelijkheid van recreatievoorzieningen.

Archief